Klantenservice Mobisun

Heb je een vraag over een product of over je bestelling? Neem gerust contact op met onze klantenservice en wij helpen je graag verder. We staan van maandag t/m vrijdag voor je klaar van 8.30 tot 17.00 uur. Vul het formulier hiernaast in of bel met 085 – 303 35 00.

Verzenden en retourneren
Heb je vragen over een geplaatste bestelling of retourzending? Neem dan even contact met ons op en houd je ordernummer bij de hand. Je kunt ons bereiken via ons telefoonnummer of e-mailadres. Lees vooraf even onze lever en retourvoorwaarden door.

Klachtenafhandeling
Het is natuurlijk vervelend als u een klacht heeft over de dienstverlening zoals u die ervaren heeft. Toch vragen wij u vriendelijk om uw klacht via de e-mail aan de afdeling klantcontact door te geven. Dit kan per e-mail, reguliere post en/of telefonisch. Onze medewerkers van de afdeling klantcontact zullen de klacht bekijken en proberen naar ieders tevredenheid de klacht op te lossen.

Onze gegevens:
Mobisun
Markenhaven 28
3826 AC Amersfoort
e-mail: info[at]mobisun[.]com
085-3033500 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 – 17.00 uur)

Na ontvangst van uw klacht ontvangt u van ons een bevestiging. Wij zullen uw klacht binnen 14 dagen na ontvangst beantwoorden, mocht het meer tijd nodig hebben, dan zullen wij u hiervan op de hoogte stellen.

Mocht u dit niet op prijs stellen, dan kunt u ook altijd contact op nemen met de afdeling bemiddeling van Stichting Webshop Keurmerk waar Mobisun.com bij is aangesloten. Mocht de bemiddelingspoging om enige reden niet tot een bevredigende oplossing leiden, dan bestaat de mogelijkheid om uw geschil voor te leggen aan de Geschillencommissie (SGC).

Reparatie Service
Bij Mobisun streven we ernaar om ervoor te zorgen dat al onze producten in topconditie zijn.

Mocht u echter een defect of probleem ondervinden, dan staat onze reparatieservice voor u klaar.

We voeren reparaties uit op een carry-in basis, wat betekent dat het volgende van toepassing is:

Brengen van het product: U dient uw product naar ons servicecentrum te brengen of op eigen kosten naar ons op te sturen. Wanneer de reparatie voltooid is, zullen we u informeren zodat u het gerepareerde product weer kunt ophalen.
Reparatieproces: Zodra uw product bij ons binnenkomt, voeren onze gekwalificeerde technici een grondige inspectie en diagnose uit. We zullen u op de hoogte houden van de benodigde reparaties en de verwachte doorlooptijd.
Kosten: Indien uw product nog onder de garantie valt, worden de reparatiekosten door Mobisun gedekt. Valt de reparatie buiten de garantie, dan ontvangt u vooraf een prijsopgave zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

We zetten ons in voor een snelle en effectieve service zodat uw product zo snel mogelijk weer naar behoren functioneert.

Voor meer informatie over onze reparatievoorwaarden of om een reparatie aan te melden, kunt u contact opnemen met onze klantenservice:

Onze gegevens:
Mobisun
Markenhaven 28
3826 AC Amersfoort
e-mail: info[at]mobisun[.]com
085-3033500 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 – 17.00 uur)