Wat is een powerbank en welke powerbank heb je nodig?

Universele laptop powerbank

Wat is een powerbank?

Een powerbank is een externe (nood)batterij voor het opladen van mobiele apparaten. Met een powerbank kan je overal en altijd gebruik maken van draagbare energie. Een opgeladen externe batterij biedt je altijd een back-up wanneer je mobiele telefoon of tablet leeg is. Welke powerbank het beste bij jou past lees je hier. 

 

Is het powerbank of power bank?

De externe batterij, ook wel powerbank genoemd, wordt door velen anders geschreven. De een schrijft het woord aan elkaar en de ander zet een spatie tussen power en bank. Eigenlijk maakt het helemaal niets uit aangezien het product exact hetzelfde is. De een zoekt op powerbank en de ander met een spatie er tussen. Dat is de reden waarom veel bedrijven beide combinaties gebruiken in de beschrijvingen en advertenties.

 

Hoe zouden wij de powerbank in een korte tekst omschrijven?

De powerbank is een draagbare batterij of accu die je kunt gebruiken om mobiele apparaten zoals je smartphone, tablet of Go-pro op te laden zonder het gebruik van een stopcontact. De power bank is een handige gadget die je in staat stelt om je mobiele apparaten op de meest afgelegen plaatsen ter wereld te gebruiken en weer op te laden.

 

Welke soorten externe batterijen (powerbanks) zijn er?

De externe batterij is de laatste jaren enorm gestegen in populariteit en functionaliteit. De technische eigenschappen van een power bank geven je steeds meer mogelijkheden waardoor je voor het dagelijks gebruik van mobiele apparaten en zelfs laptops geen stopcontact meer nodig hebt. Zo zijn er verschillende afmetingen solar opladers die de kracht van de zon omzetten in energie voor het opladen van je apparaat. Ook zijn er outdoor powerbanks die specifiek gericht zijn op de avontuurlijke mens. Deze draagbare accu’s zijn meestal waterdicht, beschikken over een stevig omhulsel en beschikken over een karabijnhaak of kompas. Dan zijn er ook nog de laptop powerbanks die je kunt gebruiken voor het opladen van je Macbook of laptop. Als laatste zijn er ook nog de Quick Charge opladers. Deze beschikken over unieke technische eigenschappen die het mogelijk maken om je mobiele apparaten in een mum van tijd te kunnen opladen.

 

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een powerbank?

Ben je van plan om een powerbank, ook wel draagbare oplader genoemd, aan te schaffen? Dan moet je op een aantal specifieke punten letten. Mogelijk is de powerbank ook nog met een leuke korting te shoppen. Hieronder geven we je een aantal tips waar je op kunt letten bij het aanschaffen van een draagbare oplader.

 

1. Voor welk apparaat wil je een powerbank gebruiken?

Voor ieder apparaat dat je wil opladen kan er een ander soort powerbank gebruikt worden. Voor een laptop of tablet is er een ander soort oplader nodig dan voor een smartphone of Go-pro actiecamera. Bepaal vooraf voor welke apparaten je een powerbank wil aanschaffen en ga daarna op zoek naar het geschikte model.

 

2. Hoe veel capaciteit heb ik nodig?

De volgende vraag na punt 1 is de capaciteit die je nodig hebt om je mobiele apparaten op te kunnen laden. Iedere powerbank beschikt over een andere capaciteit dat wordt weergegeven in mAh. Hoe meer mAh, des te vaker je een apparaat kunt opladen. Echter is het belangrijk om te weten hoe veel vermogen je eigen apparaat heeft. Daarna is het een simpele rekensom om er achter te komen hoe vaak je een apparaat kunt opladen met je powerbank. Bijvoorbeeld: een Samsung Galaxy S4 smartphone beschikt over 2100 mAh aan capaciteit en ik laadt deze op met een powerbank van 10.000 mAh, dan kan ik mijn smartphone minimaal 4 keer opladen mits de powerbank volledig is opgeladen.

3. Hoe duurzaam wil je het hebben?

Het gebruik van een powerbank is duurzaam omdat je geen stopcontact hoeft te gebruiken voor het opladen van je smartphone, tablet of laptop. Echter dient de powerbank zelf natuurlijk ook een keer opgeladen te worden en dat kost dan weer stroom. De power bank is dus besparend maar nog niet volledig duurzaam. Een solar power bank daarentegen is wel degelijk duurzaam. Een mobiel zonnepaneel, ook wel solar powerbank genoemd, haalt zijn energie uit de zon en gebruikt deze om je mobiele apparaten op te laden. Er is dus geen stopcontact en stroom meer nodig, de zon is de enige bron die nodig is.

 

Mobisun helpt je graag verder bij het vinden van de ideale externe batterij.

Neem eens een kijkje in ons assortiment of neem contact op met de klantenservice van Mobisun. Ons team helpt je graag verder en beantwoordt al je vragen met betrekking tot onze powerbanks, mobiele zonnepanelen en duurzame gadgets. Ook kan je meer informatie vinden over Mobisun of onze producten in ons blog.

2 reacties op “Wat is een powerbank en welke powerbank heb je nodig?

  1. Marjon zegt:

    kan je een powerbank ook gebruiken als je met je tablet bezig bent. Dus als stroomvoorziening tijdens gebruik

Reacties zijn gesloten.