Met de mobiele stroom van Mobisun naar de top van de Mount Everest

Met Mobisun naar extreme hoogte

In de wereld waar de mens kickt op een enorme adrenalinestoot na een extreme gebeurtenis, kan Mobisun natuurlijk niet achter blijven. Ons doel is om duurzaamheid te stimuleren en zijn wij dol op uitdagingen. De volgende uitdaging is er dan ook een om met beide handen aan te pakken.

Peter Hall en zijn vrouw Miriam maken vanuit Kathmandu, Nepal, de trip van hun leven. Het koppel uit West Kilbride (Engeland) gaat in november de Mount Everest beklimmen voor een lokaal goed doel. Zij zullen deze trip zelf financieren en zoeken sponsoren om te doneren voor het goede doel. Mobisun gaat hen helpen!

De route van Miriam en Peter

Peter en Miriam Hall zullen de tocht beginnen in Lukla, daarna zullen zij via Gokyo Lakes, Gokyo Ri, Kala Pattar en Cho La Pass naar de eindbestemming, het Everest Base Camp, trekken. De tocht zal niet alleen fysiek maar ook mentaal het uiterste van hen vergen.

Peter en Miriam weten maar al te goed dat deze tocht niet alleen ontzettend slopend is, maar ook levens kan eisen. Peter zegt: “We weten dat dit een enorme uitdaging voor ons zal zijn. We weten ook hoe hoog het percentage is van mensen die de tocht niet af kunnen maken doordat zij niet tegen het lage zuurstofgehalte in de ijle lucht kunnen. Dit is voor mij ook de eerste keer dat ik een dergelijke tocht ga maken, we zullen echter alles geven om het doel te behalen”.

Mobisun naar de Mount Everest

Wat nemen Peter en Miriam mee tijdens de tocht?

Tijdens de tocht zullen er enkele lokale Sherpas meelopen die de bagage mee kunnen dragen. Peter en Miriam hebben een lokale expeditie provider gekozen die de Sherpas een eerlijke vergoeding zal geven. Hierdoor kunnen de Sherpas sparen voor scholing en een betere infrastructuur.

Mobisun heeft Miriam en Peter Hall gesponsord met een warmte pad, USB aansteker en outdoor lamp en ze hebben zelf twee 6.5 Watt zonnepanelen aangeschaft. Met deze uitrusting kunnen zij elektronische apparaten opladen en gebruiken waar er geen stopcontact in de buurt is. Met dit overlevingspakket van Mobisun is het mogelijk om bereikbaar te blijven, warm te blijven en verlichting te hebben wanneer de nacht valt.

Wij wensen Peter en Miriam heel veel succes met de tocht naar het Everest Base Camp! 

Peter en Miriam sponsoren? Klik hier.

Geef een reactie