Wat betekent mAh voor een powerbank

Wat betekent mAh?

De afkorting mAh staat voor milliampère per uur en is de eenheid die aangeeft hoe lang (per uur) de powerbank een bepaalde hoeveelheid stroom (mA) kan leveren. Een standaard adapter bij een smartphone heeft een output van 1000 mA. Wanneer u uw smartphone een uur lang oplaadt beschikt uw smartphone over 1000 mAh. Met een powerbank van 10.000 mAh kunt u uw smartphone dan 10 keer opladen.

Wat is mAh?

Het verschil tussen powerbanks.

Iedere powerbank beschikt zo over zijn eigen capaciteit en dat geeft weer hoe vaak uw elektrische apparaten op te laden zijn met uw powerbank. Een powerbank met meer capaciteit (mAh) kan uw apparaten dan ook vaker opladen in vergelijking met een powerbank met minder capaciteit. Sommige elektrische apparaten verbruiken meer stroom en hebben daarom ook een hogere capaciteit lader nodig. Een 40.000 mAh powerbank is bijvoorbeeld geschikt om uw Macbook of Laptop op te laden waar andere powerbanks dit niet kunnen.

Hoe vaak kan ik mijn telefoon opladen met een powerbank?

Het aantal keer dat u uw smartphone, tablet of laptop kunt opladen met een powerbank hangt af van de capaciteit van de accu. U kunt simpel berekenen hoe vaak uw apparaten op te laden zijn met een powerbank wanneer u de capaciteit van de powerbank deelt door de capaciteit van uw elektrische apparaat. Bijvoorbeeld: Capaciteit smartphone is 4000 mAh en van de powerbank 12.000 mAh. Dan kunt u 12.000 mAh delen door 4000 mAh en is het antwoord drie keer.