Hoe draagbare zonnepanelen je kunnen helpen bij een ramp

Hoe draagbare zonnepanelen je kunnen helpen bij een ramp

Een ramp kan op elk moment toeslaan, of het nu gaat om een aardbeving, een overstroming, een orkaan of een bosbrand. Wanneer dat gebeurt, kan de stroomvoorziening worden verstoord of zelfs volledig uitvallen, waardoor je zonder elektriciteit komt te zitten voor je essentiële apparaten en behoeften. Denk aan je telefoon, je laptop, je koelkast, je medische apparatuur, je verlichting en nog veel meer.

Gelukkig is er een manier om je voor te bereiden op zo’n scenario en om zelfvoorzienend te zijn op het gebied van energie: draagbare zonnepanelen. Draagbare zonnepanelen zijn compacte en lichtgewicht apparaten die zonne-energie opvangen en opslaan in een ingebouwde batterij, die je vervolgens kunt gebruiken om je apparaten op te laden of van stroom te voorzien via een stopcontact, een USB-poort of een 12V-aansluiting.

Draagbare zonnepanelen hebben veel voordelen ten opzichte van traditionele generatoren of batterijen als het gaat om rampenparaatheid. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

Ze zijn milieuvriendelijk en duurzaam

Ze gebruiken geen fossiele brandstoffen, produceren geen uitlaatgassen of lawaai en verminderen je ecologische voetafdruk.

Ze zijn onafhankelijk van het elektriciteitsnet

Je hoeft je geen zorgen te maken over stroomstoringen, brandstoftekorten of hoge elektriciteitsrekeningen. Je kunt overal waar de zon schijnt je eigen energie opwekken en gebruiken.

Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden

Je hoeft ze alleen maar in de zon te plaatsen en aan te zetten met één knop. Ze hebben geen ingewikkelde bedrading of installatie nodig en vereisen weinig tot geen onderhoud.

Ze zijn veelzijdig en krachtig

Je kunt ze gebruiken voor allerlei apparaten, van laptops tot koelboxen tot geluidsinstallaties. Sommige modellen kunnen zelfs apparaten tot 800W van stroom voorzien, wat genoeg is voor de meeste huishoudelijke apparaten.

Ze zijn snel op te laden en hebben een lange levensduur

Afhankelijk van het model en de weersomstandigheden kunnen ze binnen enkele uren volledig worden opgeladen met zonne-energie of via het lichtnet met een adapter. Ze kunnen ook worden aangesloten op extra zonnepanelen om de oplaadsnelheid te verhogen. Bovendien gaan ze duizenden laadcycli mee, waardoor ze een goede investering zijn voor de lange termijn.

Mobisun Pro Air

Eén van de beste draagbare zonnepanelen op de markt is de Mobisun Pro Air, een draagbaar zonnepaneel met accu en stopcontact 230V / 300W / 148Wh / 40.000 mAh. Dit is een draagbare zonne-generator die is ontwikkeld en geproduceerd in Nederland met hoogwaardige componenten, zoals een 29W SunPower zonnepaneel, een LiFePO4 batterij en een zuivere sinus omvormer.

De Mobisun Pro Air heeft vele kenmerken die hem ideaal maken voor rampenparaatheid, zoals:

  • Hij is lichtgewicht en draagbaar (slechts 3,6 kg), waardoor hij gemakkelijk te vervoeren en op te bergen is.
  • Hij heeft een hoge output (300W continu, 600W max), waardoor hij geschikt is voor laptops, geluidsinstallaties, kookapparatuur, koelboxen, etc.
  • Hij heeft een grote energie-inhoud (148Wh), waardoor hij langdurig stroom kan leveren zonder op te laden.
  • Hij heeft een eenvoudige centrale aan/uit-knop en een waterdicht stopcontact, waardoor hij gebruiksvriendelijk en veilig is.
  • Hij heeft een intelligent display, waardoor je de batterijcapaciteit, de in- en uitgaande stroom en de resterende tijd kunt aflezen.
  • Hij heeft een pass through charging functie, waardoor hij tegelijkertijd kan worden geladen en ontladen, zodat je de opgewekte zonnestroom direct kunt gebruiken.
  • Hij is oplaadbaar via het ingebouwde 29W zonnepaneel of via het stroomnet met de bijgeleverde adapter, waardoor je flexibel bent in je energiebron.
  • Hij is extra snel op te laden via aanvullende 100W of 60W zonnepanelen van Mobisun, waardoor je de oplaad-capaciteit kunt vergroten.

Met de Mobisun Pro Air kun je altijd en overal 230V stroom hebben, zelfs in geval van een ramp. Het is een universeel toepasbaar apparaat dat je zelfvoorzienend en veerkrachtig maakt. Het is een draagbaar zonnepaneel dat je niet wilt missen in je noodpakket.