Hoe werkt een zonnepaneel

Zonnepanelen, hoe werken ze nou eigenlijk?

Met zonnepanelen en mobiele zonnepanelen kan je veel geld besparen op de energierekening. Dankzij deze duurzame vorm van energielevering kan je zelfvoorzienend zijn en zal dit op de langere termijn resulteren in een kostenbesparing. Wat veel mensen zich afvragen is hoe een zonnepaneel energie kan leveren uit de kracht van de zon. Het antwoord krijg je hier.

Een zonnepaneel of zonnecel bestaat uit een heleboel kleine laagjes silicium. Wanneer er zonlicht schijnt op de toplaag van het paneel zal een chemische reactie zorgen voor een elektrische spanning tussen de laagjes silicium. Deze chemische reactie wordt ook wel een fotovoltaïsche reactie genoemd. Bij voldoende zon-uren zullen de laagjes silicium genoeg elektrische spanning opgebouwd hebben om jouw huis te voorzien van duurzame energie.

Moet de zon schijnen om energie op te wekken?

Een goed zonnepaneel of zonnecel kan ook op een bewolkte dag energie genereren om gebruik van te maken. Met normaal daglicht heb je dus al genoeg om energie op te wekken. In Nederland kunnen we genieten van genoeg zon-uren om het huis volledig te voorzien van deze duurzame energie. Ook onderweg kan je dus gebruik maken van een energiebron. Een mobiel zonnepaneel levert genoeg energie om je mobiele apparaten op te laden waar nodig is.

Kan ik kosten besparen met een mobiel zonnepaneel?

Het besparen van geld op je energierekening hoeft niet moeilijk te zijn. Zonnepanelen op je dak zijn een manier om het grootverbruik aan te pakken maar we vergeten vaak de energie die nodig is voor het opladen van je smartphone, tablet of camera. Wanneer je op gaat tellen hoe veel energie je jaarlijks verbruikt aan het opladen van je mobiele apparaten zul je waarschijnlijk schrikken van de opgetelde kosten. Met een mobiel zonnepaneel kan je deze kosten besparen en je mobiele apparaten ‘gratis’ opladen. De enige kosten die je maakt is de aanschaf van het mobiele zonnepaneel. Combineer je mobiele zonnepaneel met een powerbank en je kunt ook genieten van een back-up batterij wanneer de zon al onder is. Ideaal, duurzaam en kostenbesparend!