Waar op te letten bij de aanschaf van een powerbank

Bij het aankopen van een powerbank moet je letten op:

  1. Voor welk apparaat (smartphone, tablet of laptop)
  2. De benodigde capaciteit (mAh)
  3. Voor welk doel (reizen, werk of thuis)
  4. Prijs en kwaliteit

Hieronder zullen we de bovenstaande punten verder toelichten. We beschrijven hoe je de beste powerbank voor jouw gebruik kunt kiezen aan de hand van enkele handige tips.

 

1.      Voor welk apparaat ga je de powerbank gebruiken?

Om te bepalen welke powerbank je het beste kunt kopen, moet je eerst onderzoeken voor welk apparaat of apparaten je de powerbank wilt gaan gebruiken. Elk apparaat heeft een eigen verbruik van energie, aansluitingen en andere eigenschappen. Door te onderzoeken voor welke apparaten je de powerbank gaat gebruiken kun je beter bepalen welke soort externe oplader je nodig hebt.

 

2.      Welke capaciteit heb ik nodig?

Elk apparaat heeft een eigen verbruik van energie en een specifieke oplaadtijd. Bij apparaten zoals smartphones, tablets, laptops en actioncamera’s zit hier enorm veel verschil tussen. Het is dus zaak je goed te oriënteren op de aankoop van een powerbank zodat deze exact aansluit op de capaciteit van je apparaat. Powerbanks met lagere capaciteit zijn vooral geschikt voor smartphones en actioncamera’s. Externe batterijen met een hogere capaciteit bieden betere mogelijkheden voor het opladen van je tablet of laptop. Zie hieronder een overzicht van de diverse powerbanks capaciteiten en geschiktheid voor welke apparaten.  

 

CapaciteitWaterdichtGeschikt voor
10.000 mAhNeeSmartphone/Tablet
20.000 mAhJaSmartphone/Tablet/E-reader
40.000 mAhNeeSmartphone/Tablet/E-reader/Laptop
41.580 mAhNeeSmartphone/Tablet/E-reader/Laptop/Verlichting
72.000 mAhJaSmartphone/Tablet/E-reader/Laptop/Verlichting

 

3.      Voor welk doel ga ik de powerbank gebruiken?

Om te kunnen kiezen welk product het beste bij je past is het noodzakelijk om te weten voor welk doel je het product gaat gebruiken. Wil je de powerbank gebruiken om je smartphone op te laden tijdens het backpacken of gebruik je deze voor het opladen van je laptop tijdens het werken? Allerlei vragen waarbij het antwoord bepaalt welke powerbank het meest geschikt is voor jouw doel. Middels de bovenstaande tabel kun je al kiezen uit enkele voorbeelden per soort apparaat. Voor het backpacken is een waterdichte powerbank erg geschikt, daar waar een laptop powerbank met hoge capaciteit juist weer geschikt is voor het gebruik tijdens het werken. Maak hierin je keuze door jezelf enkele vragen te stellen, bijvoorbeeld:

  • Waar ga ik de powerbank gebruiken?
  • Waarvoor wil ik de powerbank gebruiken?
  • Hoe vaak wil ik de powerbank gebruiken?
  • In welke omstandigheden kom ik terecht (bijvoorbeeld een vochtige jungle of besneeuwde bergen)?

 

4.      Wat wil ik uitgeven aan de powerbank?

De prijs van de powerbank is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Met de eerdergenoemde punten kan je bepalen welk product het beste bij je wensen past. Aan de hand van die antwoorden kan je op zoek gaan naar de gewenste powerbanks. De keuze voor het ideale product hangt ook af van de kwaliteit en prijs. Neem een prijs in gedachten en ga daarna op zoek naar je gewenste power bank. Bij ons ben je in ieder geval verzekerd van een goede prijs kwaliteitsverhouding. Bekijk hier ons assortiment.