Mobisun mobiele zonnepanelen en powerbanks in Zuid-Afrika

Een aantal Mobisun mobiele zonnepanelen en powerbanks wordt momenteel getest in de heuvels van Zuid-Afrika. De testen vinden plaats rondom en in een 100% ecologisch huis, dat op een duurzame wijze van water, sanitair, verwarming en organisch voedsel wordt voorzien. De uitvoering vindt plaats onder toezicht van TransCape, een partnerorganisatie van Stichting Kwasa uit Nederland. Wanneer blijkt dat de panelen in een behoefte voorzien, zullen er plannen worden ontwikkeld om de mobiele zonnepanelen en powerbanks breed voor de lokale bevolking beschikbaar te maken.

De mobiele zonnepanelen van Mobisun kunnen de lokale bevolking helpen door duurzame en goedkope energie te leveren. De lokale bevolking ontvangt nu energie dat door een generator geleverd wordt, echter is de brandstof voor de generator erg duur waardoor men geen geld heeft voor school en schoon water. Door het probleem met de generator met de Mobisun zonnepanelen op te lossen kan de bevolking geld besparen en uitgeven aan belangrijke zaken zoals school en schoon water.

De draagbare zonnepanelen van Mobisun kunnen genoeg energie genereren om wonigen van verlichting te voorzien en communicatieapparatuur op te laden. Met onze mobiele zonnepanelen hopen we de leefomgeving van de lokale bevolking in arme landen te kunnen verbeteren.

Geef een reactie