Mobisun mobiele stroom in Thailand

Rondreizen door Thailand met de Mobisun zonnepanelen.
De twee reizigers Thom en Esmée waren van plan om een tijdje door Thailand te reizen en daarbij gebruik te maken van duurzame oplossingen voor het opladen van de telefoon, het verlichten van de kamer of foto’s te maken met een duurzaam opgeladen camera. Op de reis hebben Thom en Esmée de draagbare zonnepanelen van Mobisun meegenomen en dit is hun verhaal.

De reis begon op het vliegveld in Amterdam, op Schiphol was het plan daar om naar Bangkok te vliegen en direct door te vliegen naar het noorden richting Chiang Mai. Na een 12 uur durende vlucht naar Bangkok en een 2 uur durende doorvlucht naar Chiang Mai waren de batterijen van de smartphones van Thom en Esmée leeg. Thom; “Na zo’n lange reis ben je moe en wil je lekker muziek luisteren vanaf je telefoon, helaas was deze leeg en hadden we geen opgeladen powerbank in onze handbagage. Gelukkig hadden we de Mobisun 2 in onze tas meegenomen en konden we onze telefoons opladen met de kracht van de zon.”.

De eerste nacht verbleven Thom en Esmée in de stad Chiang Mai maar al vroeg in de ochtend stond er een jungletocht op de planning die twee dagen zou duren. De overnachting zou dan ook zijn in een lokaal dorpje met 25 inwoners waar geen elektriciteit aanwezig is. Esmée; “De eerste dag was slopend, we hebben 5 of 6 uur aan een stuk door gelopen door de jungle met onze gids in de middle of nowhere. In het dorpje waar we konden rusten was geen elektriciteit en moesten we het doen met een paar brandende kaarsen om elkaar te zien. Ook hier kwam de Mobisun weer goed van pas, we gebruikten het zonnepaneel om onze powerbank op te laden en om een lampje van energie te voorzien zodat we bij schemering toch nog wat verlichting hadden. De lokale bevolking leeft daar nog zonder de techniek die wij hier kennen en waren dus allemaal dolenthousiast over de Mobisun zonnepanelen”.

Zon, zee, strand en Mobisun.
Na de jungletocht zijn Thom en Esmée naar het zuiden van Thailand gevlogen en arriveerden ze in de kustplaats Phuket. Het bruisende nachtleven van Phuket en het grote witte zandstrand zijn de grote trekpleisters van de regio Patong in Phuket. Inmiddels waren Thom en Esmée vier dagen op reis en hebben ze nog geen enkele stopcontact hoeven te gebruiken. Ook in Phuket bleken de stopcontacten overbodig te zijn en hadden de twee alleen de kracht van de zon nodig. Thom; “Het leuke van duurzame energie gebruiken is dat iedere Europeaan een tussenstukje nodig heeft om gebruik te kunnen maken van de Thaise stopcontacten. Deze dient dus weer aangeschaft te worden en kost geld. Dankzij onze draagbare zonnepanelen en powerbanks van Mobisun hebben we deze niet hoeven aanschaffen en kregen we veel bekijks op het strand. Mensen kwamen vragen of ze het zonnepaneel eens mochten optillen omdat iedereen dacht dat het heel zwaar zou zijn. De gezichten van die mensen zijn hilarisch wanneer ze merken dat de zonnepanelen ultra-lichtgewicht zijn”.

En weer door, na 3 dagen in Phuket gingen Thom en Esmée op pad naar de volgende bestemming. De prachtige eilanden Koh Samui, Koh Tao en Koh Phangan. Esmee; “Hier heb je het idee dat je op het strand van een postkaart ligt. Met de lokale bevolking dolenthousiast over onze duurzame oplossingen zijn we inmiddels in contact gekomen met eigenaren van restaurants, souvernirwinkels en informatiekiosken die allen gebruik willen maken van de Mobisun zonnepanelen. Het lijkt erop dat de lokale bevolking van Thailand behoefte heeft aan duurzame oplossingen voor energie. Zo hebben we ook geïnformeerd bij inwoners van Koh Samui wat de kosten voor energieverbruik zijn, deze liggen in verhouding met de inkomsten ontzettend hoog en daarom wil men gebruik maken van duurzame oplossingen zoals zonne-energie”.

Een vakantie zonder stopcontact.
Thom; “Het lijkt misschien vreemd maar in de 14 dagen dat we door Thailand hebben gereisd hebben we geen enkel stopcontact gebruikt. Iedere dag hebben we het draagbare zonnepaneel van Mobisun meegenomen en onze elektronsiche apparaten opgeladen en daarmee konden we vooruit. Het opladen van de apparaten gaat met de Mobisun ook nog eens sneller dan met een stekker in een stopcontact, zeker aan te raden dus voor de ongeduldigen onder ons.  De draagbare zonnepanelen van Mobisun hebben onze ogen geopend”. Esmée; “We hebben gezien hoe mensen in een land met veel armoede moeite hebben om de energierekening te betalen. Met de duurzame oplossingen zoals de Mobisun Zonnepanelen kunnen wereldwijd miljoenen mensen geholpen worden. We gaan de mobiele zonnepanelen iedere vakantie meenemen en gebruiken, al is het maar om aan te tonen dat de energie van de zon voor iedereen te gebruiken is”.

Thom en Esmée; “We raden iedereen aan om gebruik te maken van de Mobisun draagbare zonnepanelen, de kracht van de zon is gratis te gebruiken en daar kunnen veel mensen mee geholpen worden. Bespaar op energiekosten, ga voor duurzaamheid met de Mobisun mobiele zonnepanelen”.

Tip: Ga je backpacken en wil je tegelijkertijd reclame maken voor je bedrijf, organisatie of vereniging? Laat dan je tassen bedrukken!

Geef een reactie