Mobisun in proef noodhulpverlening Mysteryland

poratble solar generator Mysteryland stroom

De proeftuin wordt georganiseerd door het innovatieplatform Open-House en het Nederlandse Rode Kruis. De organisaties zijn op zoek naar innovatieve manieren om energie op te wekken in rampgebieden en vluchtelingenkampen. Het festivalterrein is door het bezoek van duizenden festivalgangers de ideale testsituatie voor de Mobisun zonnepanelen.

Mobisun behoort tot de finalisten van een innovatie-pitch die vorig jaar door Open-House en het Nederlandse Rode Kruis is georganiseerd. Het zonnepaneel met stopcontact van Mobisun kan nu worden getest op festivals en biedt mogelijk een realistische oplossing voor de problemen die de hulpverlening in rampgebied ervaart.

Speciale ‘Camping guardians’ hebben met het zonnepaneel de festivalgangers van stroom voorzien om bijvoorbeeld hun luchtbed op te pompen of telefoon op te laden. Scenario’s die ook in noodhulp voorkomen.


Festival als proeftuin

“Het draagbare zonnepaneel is uitermate geschikt voor plekken waar geen stroom voorhanden is.”, aldus Peter Klaren, managing director van Mobisun. “Het weegt slecht 6 kilo en genereert dezelfde stroom zoals die thuis uit de muur komt. Mysteryland leent zich uitstekend als proeftuin om onze innovatie in de praktijk te testen.”

Naast het oppompen van luchtbedden en het opladen van mobiele telefoons zijn de portable Mobisun zonnepaneel ook ingezet om de geluidsinstallatie van de camping band te versterken en om de silent disco van stroom te voorzien.

De zonnepanelen hebben het gehele weekend goed gewerkt en konden door het warme en zonnige weer telkens goed worden opgeladen.

Hierbij is ook gebuik gemaakt van opvouwbare (lichtgewicht) zonnepanelen die modulair met de Mobisun Pro verbonden kunnen worden.


Het Mobisun Team op Mysteryland

De test van de Mobisun Pro mobiele zonnepanelen kon rekenen op een brede belangstelling van de (landelijke) media en is door de foutloze werking een groot succes geworden.

Links naar de media coverage zijn hieronder te vinden.

Mobisun wil Mysteryland, Open-House en het Rode Kruis hartelijk bedanken voor het mogelijk maken van deze waardevolle fieldtest.

Partners van Mobisun:

 

 

Geef een reactie