De ultieme beleving van vrijheid met het Mobisun draagbare zonnepaneel

6,5W USB zonnepaneel lichtgewicht draagbaar mobiel portable solar panel

De ultieme beleving van vrijheid…

Het onderweg zijn, kennismaken met andere culturen, in verbinding zijn in de natuur. In de reizen die ik gemaakt heb en nog steeds maak zijn dat kernelementen die me voldoening geven en doen smaken naar meer…Deze keer stond de wandelroute de GR20 op de planning, de meest uitdagende wandelroute van Europa, op het eiland Corsica (Frankrijk). Een wandeling van 16 etappes, over vele bergtoppen boven de 2500m. De route is door de Lonely Planet zelfs uitgeroepen tot mooiste route ter wereld.

Mobisun mobiel zonnepaneel in Corsica

Met enige wandelervaring in de benen van tochten naar Santiago de Compostela dacht ik goed voorbereid te zijn…. Echter, deze tocht ging voor mij voorbij velen grenzen ten opzichte van de ervaringen tot nu toe. De bergen, het uitzicht, het hevige stijgen en dalen met volle bepakking op mijn rug, minimaal 7-11 uur lopen op een dag om de volgende plek te bereiken, de berghutten, geen stroom, alleen koud water, slapen onder een sterrenhemel zonder tent….. Ik heb me nog nooit zo dichtbij de natuur gevoeld. Alsof ik er onderdeel van werd. Het leven vertraagd zich, je komt tot de essentie van dingen. En als je dan je bijna eindigt en op een van de laatste toppen staat en alle bergen van de voorgaande etappes als piramides aan de horizon lijken afgebeeld dan voel je het kippenvel op je armen ontstaan en voel je de tranen over je wangen stromen. Het besef dat je al die toppen al achter je hebt gelaten. De zware, lange loopdagen die je nu als een cadeau en prestatie worden getoond als een waanzinnig schouwspel van natuurelementen aan elkaar geregen. Het landschap als decor van het leven, de pieken, de dalen, maar vooral het perspectief waarmee je wordt beloond. Het overdonderd.

Mobisun mobiel zonnepaneel aan het zwembad

De tas waarmee ik liep was rond de 12 kilo inclusief 2 liter drinkwater. Ik kende elk voorwerp in mijn tas, welke ik heel bewust heb gepakt. De maaltijden, de schoenen, de kleding die zowel licht als warm moet zijn. Het is het streven naar optimaal comfort tijdens je reis, in een zo minimaal mogelijk gewicht. Om deze reden maak ik tijdens mijn reizen graag gebruik van materialen die mijn comfort vergroten en mijn reiservaring versterken. In verband met het ontbreken van stroom voor 16 dagen wilde ik gebruik maken van een lichtgewicht zonnepaneel voor het opladen van mijn smartphone. De reden waarom ik mijn telefoon wilde kunnen opladen was omdat deze niet alleen functioneerde in geval van nood (indien er bereik zou zijn), maar ook als camera, notitieboek, GPS, kompas en daarnaast de kaarten bevatte die ik mogelijk nodig zou hebben tijdens de tocht. Ik koos daarom voor het 6,5 watt paneel van Mobisun (opvolger is nu he 30W paneel) met een batterij. Het zonnepaneel van Mobisun is een dun paneel, lichtgewicht en bevat zowel carabines als zuignappen om het paneel in elke gewenste stand of omgeving te kunnen gebruiken. Tijdens mijn tocht was het paneel bevestigd aan mijn rugzak. Gedurende de loopdagen kon ik mijn eigen zonne-energie opwekken. Opladen op kracht van de natuur, in een oogverblindende omgeving. Je empowered voelen met de minimale spullen die je bij je hebt. De tocht heeft op alle vlakken energie voortgebracht!

Mobisun usb solar paneel

Met wederom een geweldige ervaring rijker ben na de nodige ontspanning weer richting mijn thuishaven gekoerst.

Ik ga broeden op een nieuw avontuur.

Margreet Christia
Hands On Human Power

ICT netwerk goed verzorgen? CT-groep – Systeembeheer uitbesteden

Geef een reactie