10 tips voor het kopen van een powerbank

Universele laptop powerbank

Tip 1: Bepaal de capaciteit van de powerbank

Hoe vaak wilt u uw elektronische apparaten opladen zonder de powerbank zelf op te laden? Deze vraag gaat over de capaciteit van de powerbank die u wilt gaan gebruiken. Een ander belangrijk aspect is voor welk elektronisch apparaat u de powerbank gaat gebruiken. Wilt u uw smartphone opladen met een powerbank? Dan is een powerbank met 3.350 mAh al genoeg. Voor grotere verbruikers als een tablet kunt u gebruik maken van powerbanks vanaf 10.000 mAh. Bij laptops kunt u gebruik maken van powerbanks van 30.000 mAh aan leverbare energie.

 

Tip 2: Bepaal uw ingang en uitgang

De powerbanks van tegenwoordig zijn zo geavanceerd dat hier geen keuze meer nodig is. Bij enkele modellen is het echter nog wel noodzaak om naar de ingang en uitgang van de powerbank te kijken. Namelijk is niet iedere ingang en uitgang geschikt voor ieder apparaat. Zo beschikt een iPhone over een andere ingang dan een Samsung. Lees de beschrijving bij de powerbank dus goed door of de juiste kabels worden meegeleverd voor jouw apparaat.

 

Tip 3: Prijs en kwaliteit

Een foto kan er nog zo mooi uitzien maar zegt natuurlijk niets over de kwaliteit van een artikel. Ook bij een powerbank is het dus noodzakelijk om naast de foto ook te kijken naar de specificaties en deze grondig door te lezen. Het is niet altijd slim om naar de goedkoopste powerbank te zoeken want deze kan misschien defecten of mankementen tonen zoals overlading. Alle producten op deze website zijn grondig getest en voldoen aan alle Europese veiligheidseisen. Daarnaast zijn de prijzen eerlijk tegenover de kwaliteit die geleverd wordt. Genieten dus!

 

Tip 4: Grootte

Een powerbank is natuurlijk bedoeld om mee te nemen en uw mobiele apparaten op te laden waar geen stopcontact in de buurt is. Het is dus erg belangrijk om naar het formaat en gewicht te kijken van de powerbank die u wilt aanschaffen. Voor het opladen van uw smartphone of tablet hoeft u geen groot formaat aan te schaffen en kunt u de powerbanks vanaf 30.000 mAh even beter vergeten. Voor het opladen van een laptop is een 30.000 mAh powerbank wel degelijk aan te raden.

 

Tip 5: Ampère

Naast de capaciteit van een powerbank is het natuurlijk ook ontzettend belangrijk wat de stroomsterkte van een powerbank is. De stroomsterkte wordt uitgedrukt in Ampère, oftewel A. De meeste powerbanks beschikken over een stroomsterkte tussen de 1 en 3.5 A. Hoe hoger het aantal Ampère, des te sneller de powerbank je smartphone of tablet zal opladen. 

 

Tip 6: Welke accu bevat mijn smartphone?

De capaciteit van een accu van een smartphone is per model verschillend. Hier ziet u een overzicht van de capaciteit van de meest verkochte smartphones. Enkele modellen kunnen wat afwijken.

iPhone 6s – 1.715 mAh
iPhone 6s Plus – 2.750 mAh
iPhone 6 – 1.810 mAh
iPhone 6 Plus – 2.915 mAh
iPhone 5s – 1.570 mAh
iPhone 5 – 1.440 mAh
iPad Air 2 – 7.340 mAh
iPad Air – 8.827 mAh
iPad mini 4 – 5.124 mAh
Samsung Galaxy S6 edge Plus – 3.000 mAh
Samsung Galaxy S6 edge – 2.600 mAh
Samsung Galaxy S6 – 2.550 mAh
Samsung Galaxy S5 – 2.800 mAh
Samsung Galaxy Tab S2 (9,7 inch) – 5.870 mAh
OnePlus 2 – 3.300 mAh
OnePlus One – 3.100 mAh
LG G5 – 2.800 mAh
LG G4 – 3.000 mAh
LG G3 – 3.000 mAh
Google Nexus 6 – 3.220 mAh
Huawei Mate 6 – 2.700 mAh

Door de capaciteit van de powerbank te delen door de capaciteit van uw smartphone of tablet kunt u berekenen hoe vaak uw apparaat op te laden is met een vol opgeladen powerbank. Bescherm uw telefoon ook tegen krassen en schade met smartphonehoesjes.

 

Tip 7: Doel voor gebruik van de powerbank

Een powerbank kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Zo kan een scholier gebruik maken van de powerbank wanneer er in de bus geen stopcontact aanwezig is of kan een bergbeklimmer zijn smartphone voorzien van een noodbatterij. Voor de avonturiers kunnen we specifieke outdoor powerbanks aanraden waar deze stootproof en waterdicht zijn. Zo kan je ook een achteruitrijcamera van Van Zwitserland opladen met een powerbank.

 

Tip 8: Gebruik de powerbank voor meerdere apparaten

Een powerbank is ontzettend handig voor het opladen van een smartphone of tablet op momenten dat er even geen stopcontact aanwezig is. Daarnaast is een powerbank voor veel meer apparaten te gebruiken zoals een GoPro action camera of draagbaar LED lampje. Alle apparaten met een USB-C of USB ingang kunnen opgeladen worden met een powerbank.

 

Tip 9: Haal het maximale uit uw powerbank

Ook een powerbank kan zijn energie verliezen wanneer deze niet opgeladen wordt. Zorg er dus niet voor dat u midden op de dag met een lege accu komt te zitten en laadt uw powerbank vroegtijdig op. Heeft u de powerbank al een tijdje niet meer gebruikt en wilt u deze weer gaan gebruiken? Laadt deze dan van te voren volledig op om te voorkomen dat u de powerbank te diep ontlaadt.

 

Tip 10: Combineer een powerbank met een mobiel zonnepaneel

Volledig duurzaam uw mobiele apparaten opladen? Met een powerbank en mobiel zonnepaneel kunt u uw mobiele apparaten dag en nacht gebruiken en opladen. Sluit het mobiele zonnepaneel aan op de powerbank om deze op te laden en laadt uw mobiele apparaten weer op met de opgeladen powerbank. U kunt uw elektrische apparaten zelfs direct opladen met een mobiel zonnepaneel wanneer de zon haar werk goed doet. Ideaal dus!

Geef een reactie